zaterdag 11 februari 2017

Thais gestoofd rundvlees



Bereidingstijd: 130 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • * 2 teentjes knoflook
  • * stukje gemberwortel (2 cm)
  • * 1 serehstengel (citroengras) of 1 theelepel serehpoeder
  • * 2 gedroogde pepertjes               
  • * 200 gram magere runderlappen
  • * 1 eetlepel olie
  • * 2 eetlepels ketjap
  • * 1 eetlepel vissaus

Bereiding

1. Maak de knoflook schoon en hak de teentjes klein.
2. Schil de gember en snijd deze in dunne plakjes.
3. Kneus de serehstengel.
4. Verkruimel de pepertjes.
5. Snijd het vlees in blokjes.
6. Verwarm de olie in een pan en bak hierin het vlees bruin.
7. Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
8. Giet er de ketjap, de vissaus en 2 dl kokend water bij.
9. Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan.
10. Stoof het vlees in 2 uur gaar. 
Lekker met broccoli en 3 opscheplepels zilvervliesrijst.


BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen