Boerenkool met rundvlees.
hoofdgerecht | 4 personen
Wat heb je nodig?
* 2 tl maïzena
* 1 tl fijne kristalsuiker
* 1 el lichte sojasaus
* 1 tl donkere sojaus
* 3 el Chinese rijstwijn (Shaoxing, toko)
* 700 g haasbiefstuk, in schuine plakjes van ± 1½ cm
* 3 el arachideolie
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 1 el fijngesneden verse gemberwortel
* ½ tl chilivlokken
* 120 g baby-boerenkool of fijngesneden boerenkool, enkele minuten geblancheerd
* gestoomde rijst, voor erbij
* 2 tl maïzena
* 1 tl fijne kristalsuiker
* 1 el lichte sojasaus
* 1 tl donkere sojaus
* 3 el Chinese rijstwijn (Shaoxing, toko)
* 700 g haasbiefstuk, in schuine plakjes van ± 1½ cm
* 3 el arachideolie
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 1 el fijngesneden verse gemberwortel
* ½ tl chilivlokken
* 120 g baby-boerenkool of fijngesneden boerenkool, enkele minuten geblancheerd
* gestoomde rijst, voor erbij
1. Snijd de biefstuk in schuine plakjes van ± 1½ cm dik.
2. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
3. Schil de gember en snijd deze fijn.
4. Snijd de boerenkool fijn.
5. Meng maïzena, suiker, wat zout, 1 el water, beide soorten sojasaus en 1 el rijstwijn in een glazen of porseleinen kom.
6. Wentel de plakjes rundvlees erdoor.
7. Laat afgedekt 30 min. marineren op kamertemperatuur.
8. Neem de plakjes rundvlees uit de marinade en bewaar de marinade.
9. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en verhit hem tot hij dampt.
2. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
3. Schil de gember en snijd deze fijn.
4. Snijd de boerenkool fijn.
5. Meng maïzena, suiker, wat zout, 1 el water, beide soorten sojasaus en 1 el rijstwijn in een glazen of porseleinen kom.
6. Wentel de plakjes rundvlees erdoor.
7. Laat afgedekt 30 min. marineren op kamertemperatuur.
8. Neem de plakjes rundvlees uit de marinade en bewaar de marinade.
9. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en verhit hem tot hij dampt.
10. Roerbak de helft van het rundvlees ± 1 min. tot het bruin kleurt, maar vanbinnen nog roze is.
11. Schep op een bord en roerbak de rest van het rundvlees. Schep op het bord.
11. Schep op een bord en roerbak de rest van het rundvlees. Schep op het bord.
12. Draai het vuur laag.
13. Voeg de knoflook, gember en chilivlokken toe en schep 1 min. om, of tot de aroma’s vrijkomen.
14. Voeg het rundvlees, de marinade en resterende rijstwijn toe. Roerbak 1-2 min. tot het vlees gaar is.
15. Voeg de boerenkool toe en laat in ± 30 sec. slinken. Serveer de boerenkool met gestoomde rijst.
13. Voeg de knoflook, gember en chilivlokken toe en schep 1 min. om, of tot de aroma’s vrijkomen.
14. Voeg het rundvlees, de marinade en resterende rijstwijn toe. Roerbak 1-2 min. tot het vlees gaar is.
15. Voeg de boerenkool toe en laat in ± 30 sec. slinken. Serveer de boerenkool met gestoomde rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten