vrijdag 3 februari 2017

Nasi

Wat heb je nodig? (voor 3 á 4 personen)
  • 150 gram ongekookte rijst (ik koos meergranenrijst)
  • 150 gram vlees of vleesvervangers
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 preien
  • 500 gram taugé
  • 2 eieren
  • 1 kleine eetlepel sambal (ik gebruik iets meer, omdat ik van pittig houd)
  • Wat wokolie om in te bakken
  • Peper en zout

Hoe maak je het?
  1. Kook de rijst zoals je dat normaal doet (sorry voor de summiere omschrijving hier, maar ik durf hier echt totaal geen advies over te geven).
  2. Verhit de wokolie in een wokpan en bak hier het vlees bruin en gaar.
  3. Snipper de ui en de knoflook. 
  4. Bak de ui glazig en voeg vervolgens de knoflook toe. 
  5. Maak de prei schoon en snijd deze in (halve) ringen. 
  6. Bak de prei en 400 gram van de taugé mee totdat de prei iets zachter is geworden.
  7. Doe vervolgens de sambal en beide eitjes in de pan en roer het geheel heel goed door zodat er overal wat ei en sambal zit. 
  8. Voeg vervolgens ook de rijst hieraan toe en bak het geheel even mee.
  9. Serveer de gebakken rijst bijvoorbeeld met gefruite uitjes, zoetzure komkommer, kroepoek of iets anders wat je lekker vindt!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen