Wat heb je nodig? (voor 3 á 4 personen)
- 150 gram ongekookte rijst (ik koos meergranenrijst)
- 150 gram vlees of vleesvervangers
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 preien
- 500 gram taugé
- 2 eieren
- 1 kleine eetlepel sambal (ik gebruik iets meer, omdat ik van pittig houd)
- Wat wokolie om in te bakken
- Peper en zout
Hoe maak je het?
- Kook de rijst zoals je dat normaal doet (sorry voor de summiere omschrijving hier, maar ik durf hier echt totaal geen advies over te geven).
- Verhit de wokolie in een wokpan en bak hier het vlees bruin en gaar.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Bak de ui glazig en voeg vervolgens de knoflook toe.
- Maak de prei schoon en snijd deze in (halve) ringen.
- Bak de prei en 400 gram van de taugé mee totdat de prei iets zachter is geworden.
- Doe vervolgens de sambal en beide eitjes in de pan en roer het geheel heel goed door zodat er overal wat ei en sambal zit.
- Voeg vervolgens ook de rijst hieraan toe en bak het geheel even mee.
- Serveer de gebakken rijst bijvoorbeeld met gefruite uitjes, zoetzure komkommer, kroepoek of iets anders wat je lekker vindt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten