donderdag 16 februari 2017

Uiensoep



Wat heb je nodig (voor 6 personen):

– 6 grote uien (ongeveer 1 kilo)
– 1,5 liter bouillon (ik heb runderbouillon gebruikt, maar groentebouillon kan ook)
– 1 laurierblaadje
– 100 gram boter
– 1 stokbrood
– 100 gram belegen kaas, geraspt
Stappenplan:
1. Pel alle uien, snijd ze doormidden en vervolgens in ringen.
2. Smelt de boter in een grote soeppan en voeg alle uien toe, samen met het laurierblaadje en een snuf zout.
3. Zet het vuur laag en laat de uien in 45 minuten zacht en glanzend worden. Roer af en toe.
4. Voeg dan de bouillon toe aan de uien en breng het geheel aan de kook. Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
5. Snijd ondertussen je stokbrood in stukjes en strooi hier wat geraspte kaas overheen. Reken voor elk kommetje soep één stokbroodje.
6. Leg de stokbroodjes 2-3 minuten onder de hete gril, tot de kaas gesmolten is. Geen gril? Leg de stokbroodjes dan in de oven (180 graden, ongeveer 10 minuten).
7. Vis het laurierblaadje uit je soep, proef even en voeg eventueel naar smaak wat zout toe.
8. Schenk de soep in kommen, leg er een kaasbroodje bovenop en serveer.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten