Wat heb je nodig? voor 1 ruime portie:
* een restje salie (±15 blaadjes)
* 1 el pijnboompitjes
* 1 klein teentje knoflook
* handje platte peterselie (±10 gr)
* 2 el olijfolie
* 2 el geraspte Parmezaanse kaas
Stappenplan:
Rooster de pijnboompitjes in een kleine koekenpan op laag vuur. Let op dat ze niet verbranden. Nu heb je twee opties om deze geweldige salie pesto te maken:
Keukenmachine:
1. Doe de salie, peterselie, knoflook, en pijnboompitjes in een kleine foodprocessor.
2. Als alles fijn gemalen is, kun je de olie en Parmezaanse kaas erdoorheen roeren.
3. Mocht het een te dikke textuur hebben, dan kun je een paar eetlepels heet water erdoorheen roeren. Let op dat je niet te veel gebruikt.
4. Breng de salie pesto op smaak met zout en peper.
1. Doe de salie, peterselie, knoflook, en pijnboompitjes in een kleine foodprocessor.
2. Als alles fijn gemalen is, kun je de olie en Parmezaanse kaas erdoorheen roeren.
3. Mocht het een te dikke textuur hebben, dan kun je een paar eetlepels heet water erdoorheen roeren. Let op dat je niet te veel gebruikt.
4. Breng de salie pesto op smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten