vrijdag 3 maart 2017

Chinese kippensoep



Wat heb je nodig voor 1 flinke pan:
Bouillon:
3 à 4 kippenbouten
2 uien
1 winterpeen
1 prei
1 bos platte peterselie
1 rode peper, 4 cm verse gember
2 laurierblaadjes
1 eetl grof zout
als u heeft: 2 stukjes foelie
Soepgarnituur:
100 g dunne rijstnoedels
2 eieren
5-6 worteltjes
1 dunne prei
3 lente-ui
toefje peterselie
Bouillon: 1. Snijd de ui in vieren, de peen en prei in dikke ringen, schillen hoeft niet, wassen wel.
2. Doe de groenten in een grote pan, samen met de kip, de complete bos peterselie, de in stukjes gesneden rode peper en gember plus de rest van de specerijen.
3. Vul de pan met koud water (± 2 à 3 liter) totdat de boel nét onder staat.
4. Breng het geheel op een laag pitje aan de kook en laat 3 uur trekken.
4. Leg een vochtige theedoek in een zeef boven een schone pan en giet af.
6. Haal de kippenpoten eruit en le deze apart.
7. de rest vande groenten mogen weg .
8. Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees eraf. 
Soep:
1. Meet zoveel bouillon af als u wilt, de rest mag in de vriezer. 2. Snijd de wortel en prei in rondjes en kook zachtjes gaar in de bouillon (5-10 minuten). 4. Kook de rijstnoedels apart gaar en giet af.
5. Kluts de eitjes en bak er een dunne omelet van.
6. Rol de omelet op, snijd in stukjes en doe deze in de soep, samen met de noedels, plukjes kip, ringetjes lente-ui en fijngehakte peterselie.
7. Breng de soep op smaak met zout en peper

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen