- Porties: 2
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Kooktijd: 7 minuten
INGREDIËNTEN:
- 150gr dunne eiernoedels (chow mein)
- 3 el sesam olie
- 1/2 blokje kipbouillon
- 50 ml water, gekookt
- 50 ml witte wijn
- 2 tl (hete) sambal
- 1 el zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 bosuitjes, dun gesneden
- 150gr rundergehakt (of half om half)
- 2 el verse gember, geraspt
- 1/2 wortel, in lucifer dunne reepjes gesneden
- 5 champginons
- 3 koolbladeren
- 100gr rauwe garnalen, gepeld met staart
Stappenplan:
- Kook de eiernoedels in kokend water gedurende 1 minuut. Giet af en besprenkel met sesamolie om plakken te voorkomen.
- Maak de saus. Los in een kleine kom een 1/2 blokje kipbouillon op in 50 ml gekookt water.
- Mix de witte wijn en (hete) sambal er bij.
- Verhit de zonnebloemolie op hoog vuur in een koekenpan of wok.
- Voeg de knoflook, bosuitjes en gehakt. Roerbak tot het gehakt fijn en lichtbruin is.
- Voeg de gember, wortel en champignons toe. Roer in 30 sec. goed om.
- Voeg de koolbladeren en garnalen toe. Giet de saus er bij en roer voorzichtig om.
- Verlaag tot matig vuur, dek af met een deksel en laat het geheel nog 2 minuten sudderen.
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten