maandag 13 maart 2017

Happosai ( Chinese noodles met garnalen en rundergehakt)


  • Porties: 2
  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 7 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 150gr dunne eiernoedels (chow mein)
  • 3 el sesam olie
  • 1/2 blokje kipbouillon
  • 50 ml water, gekookt
  • 50 ml witte wijn
  • 2 tl (hete) sambal
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 bosuitjes, dun gesneden
  • 150gr rundergehakt (of half om half)
  • 2 el verse gember, geraspt
  • 1/2 wortel, in lucifer dunne reepjes gesneden
  • 5 champginons
  • 3 koolbladeren
  • 100gr rauwe garnalen, gepeld met staart

Stappenplan:

  1. Kook de eiernoedels in kokend water gedurende 1 minuut. Giet af en besprenkel met sesamolie om plakken te voorkomen.
  2. Maak de saus. Los in een kleine kom een 1/2 blokje kipbouillon op in 50 ml gekookt water.
  3. Mix de witte wijn en (hete) sambal er bij.
  4. Verhit de zonnebloemolie op hoog vuur in een koekenpan of wok.
  5. Voeg de knoflook, bosuitjes en gehakt. Roerbak tot het gehakt fijn en lichtbruin is.
  6. Voeg de gember, wortel en champignons toe. Roer in 30 sec. goed om.
  7. Voeg de koolbladeren en garnalen toe. Giet de saus er bij en roer voorzichtig om.
  8. Verlaag tot matig vuur, dek af met een deksel en laat het geheel nog 2 minuten sudderen.
Verwijder de deksel, roer voorzichtig om.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten