zondag 5 maart 2017

Chili sin carne



Wat heb je nodig voor 4 personen:

2 blikken kidneybonen en/of bruine bonen (à 400 g)
* 1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 grote rode paprika
1 grote gele paprika
1 grote ui
* 2 knoflooktenen
2 theel komijnpoeder
2 theel paprikapoeder
1 theel chilipoeder
handvol verse koriander (wie daar niet van houdt: peterselie)
scheutje (olijf)olie
snufje zout
Stappenplan
1. Snipper de ui en knoflook.
2. Fruit 2-3 minuten zachtjes in wat olie in een hapjespan of braadpan.
3. Snijd intussen de paprika’s in stukjes en bak deze 10 minuten mee tot ze zacht zijn.
4. Schep komijn, paprikapoeder en chilipoeder erdoor, plus tomatenblokjes en wat zout.
5. Breng aan de kook en laat met deksel 10 minuten zachtjes sudderen.
6. Voeg nu de goed afgespoelde en uitgelekte blikbonen toe, plus 2/3 van de gehakte koriander (of peterselie).
7. Laat nog eens zachtjes 10 minuten sudderen. Voeg een scheutje water toe als het te dik is.

Serveren: Bestrooi met de rest van de koriander/peterselie. Lekker met knapperig (even in de oven opgepiept) Turks brood, guacamole en een dot zure room.
BlogSociety


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen