Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 1 grote eetlepel rode currypasta
- 1 middelgrote witte ui
- 1/2 blikje tomatenblokjes
- 100 ml water
- 2 hardgekookte eieren
- 4 grote tortilla’s of 6 kleintjes
- 350 gram sperziebonen
- olie voor het bakken
Stappenplan:
1. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze 3-4 minuten in ongezouten water. Hou de sperziebonen lang, dat staat het mooiste in de tortilla.
2. Snipper de ui.
3. kook het ei hard in 12 minuten.
4. Fruit in een diepe pan de uitjes 2 min.
5. voeg de currypasta toe en laat even meebakken.
2. Snipper de ui.
3. kook het ei hard in 12 minuten.
4. Fruit in een diepe pan de uitjes 2 min.
5. voeg de currypasta toe en laat even meebakken.
3. Voeg daarna de tomatenblokjes en het water toe en laat met de deksel op de pan 10-15 minuutjes zachtjes pruttelen.
4. Snijd in de tussentijd de hardgekookte eitjes elk in 6 partjes en voeg de laatste paar minuten de sperziebonen toe aan het mengsel en laat zonder deksel de bonen nog even opwarmen in de saus.
4. Snijd in de tussentijd de hardgekookte eitjes elk in 6 partjes en voeg de laatste paar minuten de sperziebonen toe aan het mengsel en laat zonder deksel de bonen nog even opwarmen in de saus.
Als het goed is heb je nu een wat ingedikte saus, dikker dan met het recept voor de gewone vegetarische curry.
5. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan
6. Schep de curry met sperziebonen op de wrap en leg er wat partjes hardgekookt ei op.
5. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan
6. Schep de curry met sperziebonen op de wrap en leg er wat partjes hardgekookt ei op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten