vrijdag 3 maart 2017

Spaghetti Vongole



voorbereidingstijd:10 minuten
bereidingstijd:15 minuten (incl. spaghetti koken)
hoeveelheid: 4 personen
Wat heb je nodig?
  • 350 gram spaghetti (ik gebruik altijd iets dikkere spaghetti van De Cecco nr. 12)
  • Goede scheut olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 handje peterselie, de steeltjes eraf gehaald en fijngehakt, De blaadjes ook fijngehakt maar apart houden
  • 1 kilo vongole, gewassen en gesorteerd
  • 150ml witte wijn
  • 1 spaanse rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • Sap 1/2 citroen
  • 25 gram roomboter
  • Verse peper en zout

Stappenplan:

1. Was de schelpen en haal de slechte eruit. Wanneer schelpen stuk zijn of open staan en niet meer dicht gaan als je er met een mesje tussen gaat dan moet je de schelpen weggooien.
2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
4. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
5. Snijd de peterselie en de steeltje van de peterselie fijn.
6. Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, het pepertje en de steeltjes peterselie.
7. Doe de vongole erbij en roer om.
8. Voeg de witte wijn toe.
9. Kook de schelpen met een deksel op de pan voor ongeveer 3 minuten of totdat alle schelpen open zijn.
10. Voeg de spaghetti en peterselie blaadjes toe.
11. Schenk het citroensap erbij en roer de boter erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen