Wat heb je nodig (voor 4 personen):
* ca. 400 g visfilets: in blokjes van ca 5 cm gesneden zalm, schelvis, tarbot, pladijs, roodbaars, wijting
* 4 dl kokosmelk (of bio kokoscrème op te lossen in water)
* 2 tomaten
* 2 bakjes verse champignons/boschampignons
* bakje tuinkers
* 1 citroen
* look, spaans pepertje of cayennepeper
* curry/kurkuma kruiden
* zeekraal of lamsoor (seizoensgebonden)
* groentebouillon blokje
* olijfolie
* 4 dl kokosmelk (of bio kokoscrème op te lossen in water)
* 2 tomaten
* 2 bakjes verse champignons/boschampignons
* bakje tuinkers
* 1 citroen
* look, spaans pepertje of cayennepeper
* curry/kurkuma kruiden
* zeekraal of lamsoor (seizoensgebonden)
* groentebouillon blokje
* olijfolie
Stappenplan:
1. Reinig de champignons en snijd in blokjes.
2. Bak de champignons in olijfolie in een afzonderlijke pan. Voeg naar smaak citroen en look toe, alsook peper en zout.
2. Voeg op het einde de zeekraal aan de champignons toe en laat nog heel kort stoven.
3. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper. Meng in een vijzel de verschillende kruiden.
4. Verhit een weinig olijfolie in een wokpan. Voeg de kruidenpuree toe en laat een 30 sec. stoven.
5. Meng er al roerend de kokosmelk onder.
6. Pel de tomaten, snijd in blokjes en voeg die samen met de vis toe aan de kokosmelk.
7. Breng verder op smaak met bouillon, citroen en currypoeder en laat ca. 15 minuten sudderen tot de vis gaar is. Let op: niet alle vissoorten hebben gelijke gaartijden. Voeg dunnere plakjes vis later toe.
8. Voeg daarna de champignons met de zeekraal en de versneden tuinkers toe.
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten