Marinadetijd: 15 minuten (of langer)
Bereidingstijd: 15 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
* 400 g biefstuk
*125 g oesterzwammen
* 125 g shii-take
* 250 g sugarsnaps of peultjes
* 4 lente-uitjes
* stukje verse gember (± 3 cm)
* 1 knoflookteen
* 1 Spaanse peper
* 2 el sojasaus
* 2 el oestersaus
* 1 tl suiker
* versgemalen zwarte peper
* plantaardige olieStappenplan:
1. Snijd de biefstuk in reepjes en marineer minimaal een kwartier in de sojasaus.2. Hak de knoflook en gember fijn.3. Snijd de Spaanse peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes.4. Snijd de oesterzwammen in reepjes, de shii-take in plakjes.5. Snijd de lente-ui in ringetjes.6. Zet alles klaar in bakjes.7. Verhit wat olie in de wok. 8. Schep de knoflook, gember en Spaanse peper even om.9. Doe de reepjes biefstuk erbij en bak kort aan (max. 1 minuut). Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.10. Verhit nog een scheutje olie en wok de paddenstoelen kort tot ze zacht zijn. Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.
11. Wok de sugarsnaps tot ze beetgaar zijn.12. Doe het vlees en paddenstoelen terug in de wok.
13. Voeg de oestersaus, suiker en snufje versgemalen peper toe. Roer tot alles goed is gemengd.14. Schep de lente-uitjes erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten