zondag 5 maart 2017

Biefstukreepjes met paddestoelen in oestersaus



Marinadetijd: 15 minuten (of langer)

Bereidingstijd: 15 minuten


Wat heb je nodig voor 4 personen:
* 400 g biefstuk
*125 g oesterzwammen
125 g shii-take
* 250 g sugarsnaps of peultjes
* 4 lente-uitjes
stukje verse gember (± 3 cm)
1 knoflookteen
1 Spaanse peper
* 2 el sojasaus
2 el oestersaus
1 tl suiker
versgemalen zwarte peper
* plantaardige olie

Stappenplan:
1. Snijd de biefstuk in reepjes en marineer minimaal een kwartier in de sojasaus.2. Hak de knoflook en gember fijn.3. Snijd de Spaanse peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes.4. Snijd de oesterzwammen in reepjes, de shii-take in plakjes.5. Snijd de lente-ui in ringetjes.6. Zet alles klaar in bakjes.7. Verhit wat olie in de wok. 8. Schep de knoflook, gember en Spaanse peper even om.9. Doe de reepjes biefstuk erbij en bak kort aan (max. 1 minuut). Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.10. Verhit nog een scheutje olie en wok de paddenstoelen kort tot ze zacht zijn. Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.
11. Wok de sugarsnaps tot ze beetgaar zijn.12. Doe het vlees en paddenstoelen terug in de wok.
13. Voeg de oestersaus, suiker en snufje versgemalen peper toe. Roer tot alles goed is gemengd.14. Schep de lente-uitjes erdoor.
Serveer het gerecht met rijst.

BlogSociety


Geen opmerkingen:

Een reactie posten