zondag 5 maart 2017

Kip met speculaaskruiden



Wat heb je nodig voor 8 personen:

* 8 kipfilethaasjes
½ tl speculaaskruiden
4 el olie
1 rode peper
Plus:
8 spiesjes of satéstokjes
* Grillpan
Stappenplan:
1. Schep de kipfilethaasjes in een kom om met de speculaaskruiden, zout, peper en de helft van de olie. Laat kort marineren.
2. Halveer de rode peper in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snij de peperhelften in dunne repen en vervolgens in piepkleine blokjes. Roer ze in een kommetje door de rest van de olie.
3. Steek de kipfilethaasjes aan de spiesjes. Verhit een grillpan op halfhoog vuur. Rooster de kip 3-4 minuten, tot het vlees loslaat van de ribbels van de grillpan. Draai de sateetjes om en gril nog 2-3 minuten tot de kip volledig gaar is.
4. Leg de spiesjes op een warme schaal en druppel de peperolie erover. Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen