Wat heb je nodig voor 3 personen:
- 300 tot 350 gram penne
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 400 gram gepelde tomaten
- 1 of 2 rode pepers
- zeezout
- een paar blaadjes basilicum
- Optioneel: pecorino Romano
Stappenplan:
1. Pel de knoflook de knoflook en snijd de rode peper fijn.
2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie heet is, doe je de fijn gesneden tenen knoflook samen met de Spaanse peper in de pan. Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 minuten, zodat de smaken goed loskomen.
1. Pel de knoflook de knoflook en snijd de rode peper fijn.
2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie heet is, doe je de fijn gesneden tenen knoflook samen met de Spaanse peper in de pan. Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 minuten, zodat de smaken goed loskomen.
3. Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan en breng je het geheel gelijk op smaak met wat zeezout.
4. Laat de tomatensaus zachtjes pruttelen, zodat alle smaken zich mooi kunnen ontwikkelen.
5. Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta.
6. Als het water kookt, doe je eerst een eetlepel zeezout in het kookwater en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking ‘al dente’.
7. Daarna giet je de pasta af en roer je er gelijk wat saus doorheen. Serveer de pasta met wat geraspte kaas en een blaadje basilicum.
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten