donderdag 25 mei 2017

Witte aspergesoep met toast en tuinkerspesto



Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)


* 500 gram witte asperges
* 2 el. boter
* 3 el. bloem* 1 bouillonblokje (naar keuze kippen- of
groentebouillon)
* peper en zout naar smaak

Voor de tuinkerspesto


* 1 bakje tuinkers
* 2 teentjes knoflook
* 2el. olijfolie
* 20 gram Parmezaanse kaas
* 25 gram cashewnoten
* 4 sneden gegrild brood naar keuze



Stappenplan:

  1. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm. 
  2. Kook de stukjes asperges 10 minuten in bouillon.
  3. Zeef de bouillon en bewaar de stukjes asperges. 
  4. Maak een roux van boter en bloem in dezelfde pan waar je de asperges in hebt gekookt. 
  5. Voeg stapsgewijs de bouillon toe, blijf roeren met de garde. 
  6. Als alle vocht erbij is gedaan, laat je dit 2 minuten zachtjes koken. Doe de aspergestukjes erbij en laat nog eens 1 minuut koken.
  7. Maak pesto van 4/5 van de tuinkers, cashewnoten, knoflook, parmezaanse kaas en olijfolie in de vijzel of keukenmachine.
  8. Doe de soep in kom of bord, garneer met de rest van de tuinkers. Serveer met toast en tuinkerspesto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten