Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zaterdag 20 mei 2017
Geroosterde garnalen
Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)
* 450 g rauwe en ongepelde reuzegarnalen (zak, diepvries, ontdooid)
* 1 teen knoflook
* 1 citroen
* 1 sinaasappel
* 3 el olijfolie
* 1 takje rozemarijn (naaldjes gerist)
* Grillpan
Stappenplan:
1. Dep de garnalen droog met een theedoek of keukenpapier.
2. Snijd de knoflook fijn.
3. Pers de citroen en sinaasappel uit en meng het sap met de olie en knoflook. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe.
4. Meng de marinade door de garnalen, voeg peper en eventueel zout toe en schep om.
5. Laat het geheel 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
6. Verhit de grillpan.
7. Neem de garnalen uit de marinade en gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege.
8. Leg de ganalen op een schaal en serveer direct.
Combinatietip:
De geroosterde garnalen doen het ook goed in een salade of door de pasta.
Combinatietip:
Lekker met gebakken aardappelen en courgette.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten