Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
maandag 5 juni 2017
Kipsaté met taugésalade
Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)
* 500 g kipfilet (in blokjes)
* 4 el ketjap manis
* 300 g witte rijst
* 1 komkommer
* 1 bakje taugé (250 g)
* 2 el wittewijnazijn
* peper en zout
Keukenspullen
* satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water.
* vershoudfolie
Stappenplan:1. Week enkele satéstokjes 30 minuten in koud water.
2. Schep de kip om met ½ el ketjap en peper en zout naar smaak. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 10 min. marineren.
3. Snijd de komkommer in stukjes.4. Meng de komkommer met de taugé, azijn en rest van de ketjap. Breng op smaak met peper en zout.
5. Rijg de kip aan de satéstokjes.
6. Rooster de saté in grillpan ca. 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
**De saté kan ook in blokjes in de koekenpan worden bereid met 1 eetlepel olie.
Serveer met de taugésalade, lekker met sambal.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten