Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
donderdag 18 mei 2017
Quiche met prei en Camembert
Wat heb je nodig?
voor de Quiche:
*5 plakjes bladerdeeg
* 3 preien
* 250 ml room
* 5 eieren
* 1 camembert
* zout/peper
* nootmuskaat
* Parmezaanse kaas
voor de salade van rode kool met dadels:
* ½ rode kool
* 100 ml azijn
* 1 theel mosterd
* olijfolie
* zout / peper
* 3 eetl suiker
* 200 gram dadels
* 100 gram amandelschaafsel
Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius
2. Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol tot een grote plak. Leg deze in een taart vorm.
3. Snijd en was de prei en bak deze aan in een beetje olijfolie.
4. Meng de eieren met de room, nootmuskaat en breng op smaak met zout en peper.
5. Snij de camembert in stukken
6. Verdeel de prei over de taartvorm.
7. Verdeel de camembert en giet de room / ei mengsel over de taart.
8. Rasp Parmezaanskaas over het geheel.
9. Bak de quiche 40 minuten op 170 graden.
10. Snij de rode kool ragfijn.
11. Meng dit gelijk met de azijn, olijfolie, mosterd, suiker, zout en peper.
12. Masseer alles goed door elkaar en zet het een uurtje weg.
13. Rooster het amandelschaafsel en snijd de dadels fijn.
14. Meng alles goed door elkaar en strooi nog wat stukjes amandel boven op de salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten