Wat heb je nodig?
- 2 kg asperges, geschild en houtachtige uiteinden verwijderd
- 6 eieren, hardgekookt, in stukken
- 100 g boter
- sap van ½ citroen
- 2-3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
- nootmuskaat
- 200 g gekookte ham, in plakjes
Stappenplan:
1. Breng in een grote pan water aan de kook. Kook hierin de asperges gedurende 10 minuten.
2. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuten in het water staan. 3.Laat de asperges vervolgens uitlekken in een vergiet.4. Wrijf de eieren met de bolle kant van een lepel door een grove zeef.5. Smelt de boter in een pan en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
6. Leg de asperges naast elkaar in een schaal, leg de kopjes allemaal aan één kant en schenk er een beetje botersaus over.
7. Bestrooi het geheel met eikruim en peterselie en breng op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat.
8. Drapeer de plakjes ham over de onderkant van de asperges en serveer de rest van de botersaus er apart bij.
1. Breng in een grote pan water aan de kook. Kook hierin de asperges gedurende 10 minuten.
2. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuten in het water staan. 3.Laat de asperges vervolgens uitlekken in een vergiet.4. Wrijf de eieren met de bolle kant van een lepel door een grove zeef.5. Smelt de boter in een pan en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
2. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuten in het water staan. 3.Laat de asperges vervolgens uitlekken in een vergiet.4. Wrijf de eieren met de bolle kant van een lepel door een grove zeef.5. Smelt de boter in een pan en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
6. Leg de asperges naast elkaar in een schaal, leg de kopjes allemaal aan één kant en schenk er een beetje botersaus over.
7. Bestrooi het geheel met eikruim en peterselie en breng op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat.
7. Bestrooi het geheel met eikruim en peterselie en breng op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat.
8. Drapeer de plakjes ham over de onderkant van de asperges en serveer de rest van de botersaus er apart bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten