Wat heb je nodig?
* 4 in reepjes gesneden lamsschenkel
* blik tomatenblokjes 400 gram
* 250 ml rode wijn
* 1 blaadje laurier
* 6 blaadjes verse tijm
* 1 kaneelstokje
* 250 gram pompoen (in stukjes)
* 2 courgettes (in stukjes)
* 8 gedroogde abrikozen
* 8 gedroogde pruimen
* 175 gram couscous
* 2 eetlepels amandelschaafsel geroosterd.
Stappenplan:
* 4 in reepjes gesneden lamsschenkel
* blik tomatenblokjes 400 gram
* 250 ml rode wijn
* 1 blaadje laurier
* 6 blaadjes verse tijm
* 1 kaneelstokje
* 250 gram pompoen (in stukjes)
* 2 courgettes (in stukjes)
* 8 gedroogde abrikozen
* 8 gedroogde pruimen
* 175 gram couscous
* 2 eetlepels amandelschaafsel geroosterd.
Stappenplan:
- Verhit de oven voor tot 160 graden.
- Bak de reepjes lamsschenkel op hoog vuur bruin.
- Doe ze over in een vuurvaste ovenschaal.
- Voeg toe: tomaten, rode wijn, blaadje laurier, tijm en een kaneelstokje.
- Sluit de schaal en zet deze 1 uur in de oven.
- Voeg toe: pompoen, courgettes, abrikozen en pruimen
- Schuif de schaal zonder deksel nog eens 30 minuten in de oven.
- Doe de couscous in een grote kom, schenk er 500 ml kokend water overheen en laat dit 10 minuten staan tot alle vocht is opgenomen.
- Serveer de lamsschenkel in diepe borden op de couscous, gegarneerd met amandelschaafsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten