Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zondag 7 mei 2017
Thaise mosselpan
Wat heb je nodig? ( voor 4 pers.)
* 4 kilogram mosselen
* 250 gram sugarsnaps
* 3 eetlepels arachide- of wokolie
* 1 ui (gesnipperd)
* 2 eetlepels milde currypasta ( te koop bij een Toko of Aziatische supermarkt)
* 1 rode paprika, zonder zaadjes (in blokjes)
* 300 gram broccoli (in kleine roosjes)
* 300 milliliter kokosmelk
* 2 eetlepels koriander (grof gehakt)
Stappenplan:
1. Maak de mosselen schoon.
2. Kook de sugarsnaps 2-3 minuten en giet ze af.
3. Verhit de olie in een zeer ruime mossel- of soeppan en fruit hierin de ui.
4. Schep de currypasta erdoor en voeg de paprika, broccoli, sugarsnaps, kokosmelk en mosselen toe.
5. Kook zachtjes circa 6 minuten tot de mosselen open zijn.
6. Schep tussendoor om met een schuimspaan.
7. Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met koriander.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten