vrijdag 12 mei 2017

Aziatische kipsalade met zeewier



Wat heb je nodig voor 4 personen?
• 25 g gedroogde zeespaghetti of ander zeewier zoals wakame 
• 1 kleine rodekool, kern verwijderd, bladeren in reepjes
• 1 groene kool (zoals spitskool), kern verwijderd, bladeren in reepjes
• 2 grote wortels (of 4 kleine), grof geraspt
• 1 handvol bieslook of bosui (à 20 g), fijngehakt
• ½ bosje koriander, blaadjes afgehaald, steeltjes grof gehakt
• 500 g gebraden kippenvlees, losgetrokken met een vork
• 2 el zwart (ongepeld) sesamzaad, voor erbij

Voor de gember-amandeldressing
• stukje verse gemberwortel (à 2 cm), geschild, geraspt
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 5 el amandel- of notenpasta
• sap van 1½ citroen
• 1½ el (glutenvrije) sojasaus
• 2 tl rauwe honing of ahornsiroop
• 100 ml water

Stappenplan:
1. Week de zeespaghetti of ander zeewier in water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel na.
2. Meng alle ingrediënten voor de gember-amandeldressing in een kommetje door elkaar.
3. Doe de rode en groene kool, de wortels, bieslook of bosui en de koriandersteeltjes in een kom, en meng de helft van de dressing erdoor. Leg de groenten dan op een schaal en verdeel het kippenvlees erover.
4. Besprenkel de salade met de rest van de dressing en serveer met de korianderblaadjes en sesamzaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten