Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
vrijdag 12 mei 2017
Tagliatelle met garnalen
Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)
• 2 el olijfolie
• 2 kleine courgettes, in dunne plakjes
• 3 verse laurierblaadjes
• 1 teen knoflook, in dunne plakjes
• 400 g kerstomaten, grof gesneden
• 1 el zongedroogde tomatenpuree
• 150 g rauwe grote garnalen
• sap en geraspte schil van 1 citroen
• 250 g tagliatelle
• 20 g bladpeterselie, fijngehakt
Stappenplan:1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de courgettes, laurierblaadjes en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
2. Voeg de kerstomaten, tomatenpuree, wat zout en peper toe; verhit 10 minuten mee.
3. Voeg voor de laatste 3 minuten de garnalen, het citroensap en de geraspte citroenschil toe. Neem de pan van het vuur als de garnalen roze zijn.
4. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
5. Laat de spaghetti uitlekken en bewaar een kop kooknat.
6. Voeg het kooknat met de pasta toe aan de saus.
7. Roer alles goed door, strooi de peterselie erover en serveer.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten