Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zondag 7 mei 2017
Rösti met rode ui en rozemarijn en gevulde paprika’s
Wat heb je nodig?
* 4 rode gehalveerde paprika’s
* 4 gehalveerde tomaten
* 4 eetlepels olijfolie
* 1/2 bosje fijngehakte basilicum
* 1 teentje geperste knoflook
* 2 verkruimelde witte boterhammen zonder korst
* 600 gram geschilde en grof geraspte kruimige aardappels
* 1 fijngesnipperde rode ui
* 2 losgeklopte eieren
* 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
* 100 ml lobbig geklopte crème fraîche
Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s en leg ze met de opening naar boven in de oven schaal.
3, Bestrijk de binnen- en buitenkant van de paprika’s met olie en leg de tomaten met de snijkant naar boven in de holtes.
4. Meng 2 eetlepels olie met de gehakte basilicumsteeltjes, knoflook, broodkruim, zout en peper. 5.Verdeel dit mengsel over het snijvlak van de tomaten.
6. Bak de gevulde paprika’s in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
7. Meng intussen de geraspte aardappel met de ui, eieren en rozemarijn en bestrooi met zout en peper.
8. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een lage stand en schep het aardappelmengsel erin. 9.Druk goed aan en laat afgedekt circa 8 minuten bakken.
10. Keer de rösti om en laat terugglijden in de pan. Bak nogmaals circa 8 minuten op een lage stand.
11. Serveer de rösti in punten met een lepel crème fraîche en de gevulde paprika’s.
12, Bestrooi met basilicumblaadjes.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten