zondag 7 mei 2017

Rösti met rode ui en rozemarijn en gevulde paprika’s



Wat heb je nodig?

4 rode gehalveerde paprika’s
* 4 gehalveerde tomaten
* 4 eetlepels olijfolie
* 1/2 bosje fijngehakte basilicum
* 1 teentje geperste knoflook
* 2 verkruimelde witte boterhammen zonder korst
* 600 gram geschilde en grof geraspte kruimige aardappels
1 fijngesnipperde rode ui
* 2 losgeklopte eieren
* 1 eetlepel gedroogde rozemarijn

* 100 ml lobbig geklopte crème fraîche

Stappenplan: 
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s en leg ze met de opening naar boven in de oven schaal.
3, Bestrijk de binnen- en buitenkant van de paprika’s met olie en leg de tomaten met de snijkant naar boven in de holtes.
4. Meng 2 eetlepels olie met de gehakte basilicumsteeltjes, knoflook, broodkruim, zout en peper. 5.Verdeel dit mengsel over het snijvlak van de tomaten.
6. Bak de gevulde paprika’s in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
7. Meng intussen de geraspte aardappel met de ui, eieren en rozemarijn en bestrooi met zout en peper.
8. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een lage stand en schep het aardappelmengsel erin. 9.Druk goed aan en laat afgedekt circa 8 minuten bakken.
10. Keer de rösti om en laat terugglijden in de pan. Bak nogmaals circa 8 minuten op een lage stand.

11. Serveer de rösti in punten met een lepel crème fraîche en de gevulde paprika’s.
12, Bestrooi met basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten