Ingrediënten
- 1 theelepel geraspte gember
- 10 gram geschaafde amandelen
- 1 stuk knoflook
- 100 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kokosolie
- 1/2 stuk limoen
- 100 gram spinazie
- 1 stuk ui
- 500 ml water
- 500 gram wortelen
- 1 eetlepel yellow curry paste
Instructies
- Doe als eerste het water in een waterkoker.
- Zet een pan op het vuur met wat kokosolie er in.
- Snijd de knoflook en de ui in stukken. Dat hoeft niet heel fijn, we gaan het geheel toch blenden met de staafmixer.
- Doe de ui en de knoflook in de pan en zet het vuur wat zachter. Laat het zachtjes smoren.
- Schil de wortelen en snijd ze door midden. Snijd die halve stukken in lange plakken. Dat gaat sneller dan ronde plakjes. Voeg de wortel toe aan de ui en knoflook.
- Voeg de yellow curry paste toe en roerbak het geheel eventjes kort.
- Schil de gember door met een theelepel de schil eraf te schrapen. Rasp vervolgens de gember en voeg die ook toe.
- Schenk vervolgens het kokende water uit de waterkoker erbij samen met de kokosmelk en breng het geheel opnieuw aan de kook.
- Knijp het sap uit de limoen en voeg die toe aan de soep.
- Nu heb je even de tijd om het amandelschaafsel te roosteren in een steelpan. Doe het amandelschaafsel zonder vet in de pan en haal het er direct uit zodra het verkleurt.
- Zet 1 minuut voor tijd de staafmixer in de pan en mix het geheel tot een egale soep.
- Roer de spinazie door de soep en serveer de soep direct.
- Garneer met het geroosterde amandelschaafsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten