dinsdag 31 januari 2017

Zoete tomatensoep



Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste het water in de waterkoker.
  2. Snijd de ui in halve maantjes en hak de knoflook fijn.
  3. Doe de olijfolie in een hoge pan en zet deze op het vuur.
  4. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie.
  5. Snijd ondertussen de paprika in grove blokjes en de tomaten in partjes.
  6. Weeg de hoeveelheid gedroogde abrikozen af.
  7. Zodra de ui glazig wordt kun je de paprika, tomaten en gedroogde abrikozen toevoegen.
  8. Hussel dit even goed en voeg het kokende water toe samen met het bouillonblokje.
  9. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken.
  10. Pluk ondertussen de blaadjes dragon van de takjes.
  11. Mix de soep met een staafmixer tot een egale soep.
  12. Voeg de blaadjes dragon toe en roer deze door de soep.
  13. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  14. Serveer de zoete tomatensoep in diepe kommen. Klaar is je zoete tomatensoep. Eet smakelijk!
    BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen