Ingrediënten
- 1 stuk bouillonblokje
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode paprika
- 400 gram tomaten
- 1 stuk ui
- 7,5 gram verse dragon
- 500 ml water
- 1 beetje zout
Porties: personen
Instructies
- Doe als eerste het water in de waterkoker.
- Snijd de ui in halve maantjes en hak de knoflook fijn.
- Doe de olijfolie in een hoge pan en zet deze op het vuur.
- Fruit de ui en knoflook in de olijfolie.
- Snijd ondertussen de paprika in grove blokjes en de tomaten in partjes.
- Weeg de hoeveelheid gedroogde abrikozen af.
- Zodra de ui glazig wordt kun je de paprika, tomaten en gedroogde abrikozen toevoegen.
- Hussel dit even goed en voeg het kokende water toe samen met het bouillonblokje.
- Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken.
- Pluk ondertussen de blaadjes dragon van de takjes.
- Mix de soep met een staafmixer tot een egale soep.
- Voeg de blaadjes dragon toe en roer deze door de soep.
- Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de zoete tomatensoep in diepe kommen. Klaar is je zoete tomatensoep. Eet smakelijk!
boomads_widget_client = "f67d27e9eefa4b7ba9f9c1ce21ce1212";
boomads_widget_id = "64";
boomads_widget_width = "0";
boomads_widget_height = "0";
boomads_widget_trackingparameter = "https://blogsociety.telegraaf.nl/";
Geen opmerkingen:
Een reactie posten