Kip en mihoen in gezonde woksaus
Benodigdheden (voor 4 personen):
400 gr kip, in stukjes
400 gr mihoen of noedels
700-800 gr gesneden Chinese wokgroente (of 2 rode paprika’s (in stukjes), 1 grote prei (in ringetjes) en een bakje tauge)
1 teentje knoflook, uitgeperst
wok- of olijfolie
Ingredienten woksaus:
2 tl korianderpoeder
3 tl komijnpoeder
flinke scheut sojasaus (zonder suiker)
scheutje citroensap
2 tl agavesiroop of honing
1 tl gemberpoeder of 1 gemberbolletje in hele fijne stukjes
2 el sesamolie
1 tl tijm
peper (naar smaak)
2 tl korianderpoeder
3 tl komijnpoeder
flinke scheut sojasaus (zonder suiker)
scheutje citroensap
2 tl agavesiroop of honing
1 tl gemberpoeder of 1 gemberbolletje in hele fijne stukjes
2 el sesamolie
1 tl tijm
peper (naar smaak)
Bereiding:
1. Bereid de mihoen of noedels volgens de verpakking.
2. Bak in een wokpan de knoflook in een scheutje wok- of olijfolie op hoog vuur.
3. Voeg de kip toe en wok deze aan alle kanten bruin.
4. Voeg de ingredienten toe voor de woksaus en schep alles goed door elkaar.
5. Voeg tot slot de groenten toe en wok deze nog 10 minuten mee.
1. Bereid de mihoen of noedels volgens de verpakking.
2. Bak in een wokpan de knoflook in een scheutje wok- of olijfolie op hoog vuur.
3. Voeg de kip toe en wok deze aan alle kanten bruin.
4. Voeg de ingredienten toe voor de woksaus en schep alles goed door elkaar.
5. Voeg tot slot de groenten toe en wok deze nog 10 minuten mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten