Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolrijst
- 1 beetje gemalen kardemom
- 1 beetje gemalen kruidnagel
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 eetlepel Jonnie Boer Curry Madras kruiden
- 1 beetje kaneel
- 200 gram kippendijen
- 1 teentje knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 70 gram tomatenpuree
- 2 stuks uien
- 1 beetje water
- 1 beetje zout
Porties: personen
Instructies
- Zet als eerste een pan met water met wat zout op het vuur. Hierin koken we straks de bloemkoolrijst.
- Hak vervolgens de knoflook en de gember fijn.
- Maak de ui schoon en snijd deze in vieren.
- Doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en zet deze op het vuur (half-zacht).
- Voeg vervolgens de knoflook en ui toe. Zorg dat de ui mooi in partjes uit elkaar valt tijdens het bakken.
- Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid deze met wat zout en peper.
- Voeg de kip en gember toe aan de knoflook en ui.
- Voeg vervolgens de Jonnie Boer Curry Madras kruiden toe. Bak even kort.
- Doe er de kokosmelk bij samen met de tomatenpuree. Voeg ook een klein beetje water toe. Ikzelf vul het blikje tomatenpuree met water en voeg dat toe.
- Voeg een klein beetje kardemom, kruidnagel en kaneel toe. Ikzelf doe voor 2 personen echt maar een mespuntje van deze drie. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Nu kun je de bloemkool toevoegen aan het kokende water. Kook het 1-2 minuten en giet het af.
- Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de Curry Madras met kippendijen overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten