zaterdag 14 januari 2017

Wentelteefjes



Wat heb je nodig?
* 2 witte oude boterhammen
* 1 ei
* 100 ml melk
* Roomboter of iets anders om in te bakken
* Snuf kaneel
* Suiker

* Diep bord
* Koekenpan

Bereiding:

1. Maak een beslag voor wentelteefjes door 1 ei en een flinke scheut melk in een diep bord te mengen, even klutsen met je vork.
2. Snufje kaneelpoeder bij de melk doen en weer even klutsen om het kaneel goed te verdelen
3. Zet een koekenpan op het vuur en doe er een klontje boter in wacht tot de boter gesmolten is
4. Leg je boterham even in het beslag.
5. Na 5 seconde de boterham omdraaien en de andere kant in het beslag leggen
6. De boterham kan nu meteen in de pan, doe met de andere boterham hetzelfde
7. Bak de wentelteefjes op middelhoog vuur aan beide kanten bruin
8. Ondertussen een beetje kaneelsuiker maken (gewone suiker in een kommetje met een klein beetje kaneel mengen)
9. Als de wentelteefjes mooi bruin zijn diagonaal doormidden snijden en op een bordje leggen en dan de kaneelsuiker over de wentelteefjes strooien.

BlogSociety

 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen