zaterdag 14 januari 2017

Stroganoff met rundvlees en champions.


Stroganoff  met rundvlees en champions.


Ingrediënten voor 4 personen

* 500 gram magere runderroerbakreepjes of plakjes
* 1 theelepel mild paprikapoeder
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 ui in dunne ringen
* 250 gram kleine champignons gehalveerd
* 250 ml runderbouillion
* 1 eetlepel worcestersaus
* 180 gram zure room (light)
* 200 gram sperziebonen
* 2 eetlepels gehakte bieslook
* evt. 4 sneden volkorentoast voor erbij


Hulpmiddelen
* Mengkom
* koekenpan of wokpan 
* kom of schaal 


Bereidingswijze
1. Doe het rundvlees in een kom en schep het paprikapoeder en wat zout en peper erdoor. 

2. Verhit de olie in een grote koekenpan / wokpan op middelhoog vuur en bak het vlees in delen in 2-3 minuten. 
3. Haal het vlees uit de pan en draai het vuur lager. 
4. voeg de ui toe en roerbak 5 minuten tot de ui zacht en lichtbruin is. 
5. Draai het vuur hoog, voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten of tot de paddenstoelen lichtbruin zijn. 
6. Voeg de bouillon en worcestersaus toe en breng het geheel aan de kook. 
7. Laat dit op laag vuur circa 5 minuten zachtjes koken tot de saus licht is ingekookt. 
8. Roer de zure room erdoor. 
9. Doe het vlees met alle vleessappen terug in de pan en laat nog 1-2 minuten koken tot de saus is ingedikt. 
10. Kook de sperziebonen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
11. Verdeel de stroganoff en bonen over 4 diepe borden, bestrooi met bieslook en serveer evt. met volkorentoast.



BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten