Stroganoff met rundvlees en champions.
Ingrediënten voor 4 personen
* 500 gram magere runderroerbakreepjes of plakjes
* 1 theelepel mild paprikapoeder
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 ui in dunne ringen
* 250 gram kleine champignons gehalveerd
* 250 ml runderbouillion
* 1 eetlepel worcestersaus
* 180 gram zure room (light)
* 200 gram sperziebonen
* 2 eetlepels gehakte bieslook
* evt. 4 sneden volkorentoast voor erbij
Hulpmiddelen
* Mengkom
* koekenpan of wokpan
* kom of schaal
Bereidingswijze
1. Doe het rundvlees in een kom en schep het paprikapoeder en wat zout en
peper erdoor.
2. Verhit de olie in een grote koekenpan / wokpan op middelhoog vuur en bak het
vlees in delen in 2-3 minuten.
3. Haal het vlees uit de pan en draai het vuur lager.
4. voeg de ui toe en roerbak 5 minuten tot de ui zacht en lichtbruin is.
5. Draai het vuur hoog, voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten of tot de
paddenstoelen lichtbruin zijn.
6. Voeg de bouillon en worcestersaus toe en breng het geheel aan de kook.
7. Laat dit op laag vuur circa 5 minuten zachtjes koken tot de saus licht is
ingekookt.
8. Roer de zure room erdoor.
9. Doe het vlees met alle vleessappen terug in de pan en laat nog 1-2 minuten
koken tot de saus is ingedikt.
10. Kook de sperziebonen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
11. Verdeel de stroganoff en bonen over 4 diepe borden, bestrooi met bieslook
en serveer evt. met volkorentoast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten