Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zaterdag 1 juli 2017
Pokèbowl met tonijn
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de gemarineerde tonijn:
* 300 gr verse tonijn
* 2 el sojasaus
* 1 el sesamolie
* Sap van een halve limoen
* 1 el sushi azijn
* Chilipeper
Voor de rest van het gerecht:
* 300 gr. bruine rijst
* 2 avocado’s
* 200 gr. edamame
* 0,5 komkommer
* 150 gr. zeewier
* 2 el zwart sesamzaad
* Handje koriander
* 3 el sushi azijn
Stappenplan:
1. Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen.
2. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper.
3.Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de marinade. Laat dit een half uurtje staan.
4. Kook de bruine rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
5. Giet de rijst af en breng hem op smaak met de sushi azijn. Laat iets afkoelen.
6. Verdeel de rijst over 4 kommen.
7. Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado’s in plakjes.
8. Verdeel de komkommer en de avocado samen met de edamame en het zeewier over de bowls.
9. Verdeel de tonijn over de kommen.
10. Garneer iedere poke bowl met wat zwart sesamzaad en een klein beetje verse koriander.
Serveer meteen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten