Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zondag 23 juli 2017
Ajam smoor ( Indische kip)
Wat heb je nodig (voor 2-3 personen)
* 1 kg kippendijen ( verkrijgbaar bij de Turkse slager)
* olie en boter om in te bakken
* 2 uien
* 1 teentje knoflook
* 1 rode peper
* 2 theelepels goela djawa
* 1/2 theelepel nootmuskaat
* 2 eetlepels ketjap manis
* sap van 1/2 citroen
* 400 ml hete kippenbouillon
* zout, peper
1. Snijd de ui, peper en knoflook fijn.
2. Bak de kip kort aan in boter en olie.
3. Voeg de ui en rode peper toe en laat deze een paar minuten meebakken.
4. Bak daarna de knoflook nog één minuutje mee.
5. Voeg tot slot goela djawa, nootmuskaat, ketjap, citroen, hete kippenbouillon en zout en peper naar smaak toe.
6. Breng het aan de kook en laat de kip minimaal een uur op heel laag vuur zachtjes stoven.
Nog lekkerder is het om de kip te laten garen in de oven (2 uren op 120 ºC) of in de slowcooker.
Serveer het gerecht met rijst.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten