zondag 23 juli 2017

Ajam smoor ( Indische kip)



Wat heb je nodig (voor 2-3 personen)

1 kg kippendijen ( verkrijgbaar bij de Turkse slager)
olie en boter om in te bakken
2 uien
1 teentje knoflook
1 rode peper
2 theelepels goela djawa
1/2 theelepel nootmuskaat
2 eetlepels ketjap manis
sap van 1/2 citroen
400 ml hete kippenbouillon
zout, peper 

1. Snijd de ui, peper en knoflook fijn. 
2. Bak de kip kort aan in boter en olie.
3. Voeg de ui en rode peper toe en laat deze een paar minuten meebakken.
4. Bak daarna de knoflook nog één minuutje mee.

5. Voeg tot slot goela djawa, nootmuskaat, ketjap, citroen, hete kippenbouillon en zout en peper naar smaak toe.
6. Breng het aan de kook en laat de kip minimaal een uur op heel laag vuur zachtjes stoven.

Nog lekkerder is het om de kip te laten garen in de oven (2 uren op 120 ºC) of in de slowcooker.

Serveer het gerecht met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen