zondag 9 juli 2017

Mexicaanse quinoa ovenschotel



Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

250 gr. quinoa
1 ui
1 teentje knoflook
Halve rode peper
2 paprika’s (kleur maakt niet uit)
200 gr. maïs (uit blik)
200 gr. kidneybonen (uit blik)
* 600 gr. tomatenblokjes (uit blik)
75 gr. geraspte kaas (bijv. cheddar)
Zure room
* Evt. tortillachips
1 tl komijn
Peper en zout
* Olijfolie

Stappenplan:

1. Kook de quinoa gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. 
2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
4. Voeg de komijn toe en bak dit kort mee.
5. Snij de paprika’s in blokjes en bak deze mee. 
6. Voeg nu de tomatenblokjes toe.
7. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken en voeg deze bij de tomaten.
8. Voeg de gekookte quinoa toe en meng het even door elkaar.
9.Breng de quinoa op smaak met peper en zout. Proef even tussendoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen