Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
vrijdag 14 juli 2017
Kippendijen met rode biet
Wat heb je nodig ( voor 4 personen):
* 250 g beluga linzen
* 350 g kippendijen
* olijfolie om in te bakken
* 1 el honing
* 1 el Dijonmosterd
* 50 ml balsamicozijn
* 150 ml olijfolie extra vierge
* 2 rode uien
* 400 g voorgekookte rode bieten
* 1 winterpeen
* 150 g roquefort
* 75 g veldsla
* grillpan
* grove rasp
Stappenplan:
1. Verwarm een grillpan voor.
2. Breng de linzen in een pan met water aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.
3. Meng de kippendijen met een scheut olijfolie om in te bakken en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
4. Leg de kippendijen op de grillpan en gril in circa 10 minuten rondom gaar. Draai de kippendijen tussendoor regelmatig om.
5. Meng voor de dressing de honing, mosterd en balsamicoazijn en olijfolie extra vierge met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
6. Pel en snijd de uien in dunne halve ringen en voeg toe aan de dressing.
7. Snijd de rode bieten in kleine blokjes.
8. Schil en rasp de winterpenen grof.
9. Meng voor de salade de winterpeen en bieten door de uien in de dressing.
10. Giet de linzen af en schep ze door de salade.
11. Haal de kippendijen van de grillpan en snijd ze in reepjes.
12. Verbrokkel de roquefort.
13. Verdeel de veldsla over borden en verdeel de salade, kippendijen en de roquefort erover.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten