woensdag 28 juni 2017

Eigengemaakte groentebouillon.



Voorbereiding: 20 min.
Kooktijd: 1 uur

Wat heb je nodig:
* Venkelknol
* 400 gr. champions
* 2 winterpenen
* Ui
* 2 tomaten
* 3 stengels bleekselderij
* 2 liter water
* Vers gemalen peper en zout
* Croutons ( voor de garnering)
* Handje verse Dille ( voor de garnering)

* 2 soeppannen
* Zeef

Stappenplan:
1.  Breng 2 liter water aan de kook.
2. Snijd alle groenten klein, en doe deze in de pan met kokend water.
3. Zet het vuur lager en laat het water samen met de groenten 1 uur zachtjes koken.
4. Zet de tweede soeppan onder het vergiet en giet je soep af.
5. Breng de bouillon op smaak met zout en peper en voeg evt. wat gekookte groenten of soepballetjes toe.
6. Serveer de soep met de croutons en Dille

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen