Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
woensdag 28 juni 2017
Zelfgemaakte groentebouillon.
Voorbereiding: 20 min.
Kooktijd: 1 uur
Wat heb je nodig:
* 1 Venkelknol
* 400 gr. champions
* 2 winterpenen
* 1 Ui
* 2 tomaten
* 3 stengels bleekselderij
* 2 liter water
* Vers gemalen peper en zout
* Croutons ( voor de garnering)
* Handje verse Dille ( voor de garnering)
* 2 soeppannen
* Zeef
Stappenplan:
1. Breng 2 liter water aan de kook.
2. Snijd alle groenten klein, en doe deze in de pan met kokend water.
3. Zet het vuur lager en laat het water samen met de groenten een uur zachtjes koken.
4. Zet de tweede soeppan onder het vergiet en giet de soep af.
5. Breng de bouillon op smaak met zout en peper en voeg evt. wat gekookte groenten of soepballetjes toe.
6. Serveer de soep met de croutons en Dille
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten