zaterdag 8 juli 2017

Aziatische kipburger


Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 1  rode peper
  • 500 g kipgehakt
  • 1  ei
  • 5 el paneermeel
  • 1 el vissaus
  • 1  limoen
  • zonnebloemolie
  • 1  komkommer
  • 2 bosjes radijs
  • 100 ml rijstazijn
  • 2 el rietsuiker
  • 2  little gem
  • 4  italiaanse bollen

Stappenplan:
• Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de helft van de peper fijn.
• Meng het gehakt in een kom met het ei, paneermeel, de helft van de peper en vissaus en rasp de limoen erboven. Kneed het geheel goed door elkaar en maak er 1 hamburger per persoon van.
• Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
• Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes.
• Snijd de radijsjes in kleine partjes en snijd de rest van de peper in dunne ringetjes.
• Meng de komkommer, radijsjes en peper in een kom met de rijstazijn, suiker en een scheutje water en laat even intrekken.
• Verwijder de stronkjes van de little gem en haal de blaadjes los.
• Snijd de Italiaanse bollen open, leg de burgers erop en verdeel de zoetzure groente en de blaadjes little gem erover.

Serveren

• Zet de Aziatische burgers op bord en serveer de overgebleven little gem en zoetzure groente erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen