Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
vrijdag 4 augustus 2017
Snelle runderstoof met wortel en aardappelpuree
Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)
* 1 ui
* 1 winterpeen
* 2 bosuien
* 2 el olijfolie
* 600 g runderreepjes
* 400 g tomatenblokjes
* 1 runderbouillontablet
* 1 laurierblaadje (of 1 tl gemalen laurier)
* 100 ml kraanwater
* 750 g aardappelpuree (diepvries)
Stappenplan:
1. Snipper de ui.
2. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en de bosui in ringetjes.
3. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de ui met de runderreepjes goudbruin.
4. Voeg daarna de plakjes wortel, tomatenblokjes, het bouillonblokje, de laurier en het water toe.
5. Laat het vlees op laag vuur minimaal 20 min. met de deksel schuin op de pan stoven en breng op smaak met peper.
6. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Serveer de runderstoof met de aardappelpuree en strooi tot slot de bosuitjes erover.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten