Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zaterdag 10 juni 2017
Spinazie courgettesoep
Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)
* 1 courgette
* 130 gram Edamame bonen
* 1 eetlepel green curry paste Koh Thai
* 100 ml kokosmelk
* 1 eetlepel kokosolie
* 2 sjalotjes
* 200 gram spinazie
* 500 ml water
* peper en zout naar smaak
Stappenplan:
1. Kook het water in een waterkoker. Op deze manier wordt het makkelijker om het recept binnen 15 minuten te bereiden.
2. Zet een grote pan op het vuur en doe hier de kokosolie in.
3. Maak ondertussen de sjalotjes schoon en snijd deze in halve maantjes.
4. Doe deze in de pan en fruit de sjalotjes totdat ze glazig worden.
5. Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
6. Voeg de green curry paste toe, zodra de sjalotjes glazig zijn geworden.
7. Voeg direct ook het water toe, samen met de courgette, de Edamame bonen en de spinazie.
8. Doe een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook en laat het zo'n 5 minuten zachtjes koken.
9. Mix het geheel met een staafmixer tot een egale soep.
10. Voeg de kokosmelk toe en breng de soep op smaak met peper en zout (omdat je geen bouillon hebt gebruik, mag er best wat zout in).
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten