donderdag 22 juni 2017

Zalmtortilla's



Wat heb je nodig:

3  trostomaten
1  avocado
1  rode ui
1 teentje knoflook
1  rode peper
2  limoenen
* 1/2 bosje dille
250 g crème fraîche
500 g zalmfilet zonder vel
zonnebloemolie
8  kleine volkoren tortilla's
2  little gem

bakpapier


Stappenplan:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snijd de tomaten in blokjes.
3. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4. Pel en snipper de ui.
5. Pel en hak de knoflook fijn.
6. Snijd de rode peper fijn.
7. Meng voor de salsa de avocado, tomaten, ui, rode peper, knoflook en rasp en sap van 1 limoen voorzichtig door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
8. Pluk en hak de dille fijn.
9. Meng de crème fraîche met de dille en rasp van de andere limoen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
10 Verdeel de zalm in gelijke porties.
11. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm in circa 5 minuten rosé.
12. Verdeel de tortilla’s over een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze circa 3 minuten in de oven.
13. Snijd de onderkant van de little gem en haal de bladeren los.
14. Beleg de tortilla’s met little gem en zalm en schep de salsa en de crème fraîche erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten