Het leuke aan havermoutkoeken is dat je al het lekkers uit je keukenkastje er doorheen kunt mengen en op kunt bakken tot een lekker en gezond koekje.
Deze ingrediënten vond ik in mijn keukenkastje. Voeg gerust nog ander fruit of noten toe aan het mengsel.
Wat heb je nodig:
* 1 appel ( geraspt)
* 100 gr. rozijnen
* 50 gr. kokosrasp
* 100 gr. havermout
* 3 rijpe bananen
* 150 gr. amandelmeel
* 3 theelepels kaneel
* 1 vel bakpapier
* keukenmachine
* ijsschep met knijper
Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 180 °c.
2. Rasp de appel en doe deze in de kom van de keukenmachine.
3. Voeg alle andere ingrediënten toe aan de kom van de keukenmachine en laat deze draaien tot je een mengsel hebt. Het mengsel mag best plakkerig zijn. Als het te nat is, kun je nog wat amandelmeel toevoegen.
4. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schep hier met de ijslepel hoopjes van het deeg mee op de bakplaat.
Tip: Als je bakpapier van een rol hebt en het krult op als je het plat wil leggen, maak er dan eerst een prop van en vouw het daarna weer uit. Hierdoor blijft het beter op de bakplaat liggen.
5. Druk de hoopjes deeg met de ijslepel plat tot de gewenste dikte.
6. Schuif de koekjes de oven in en bak ze in 25 min. goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten