Wat heb je nodig:
* 1200 ml. water
* 200 gr. wortel
* 200 gr. wortel
* 300 gr. gedroogde rode linzen
* 400 ml. tomatenblokjes
* 150 gr. bleekselderij
* 1 teen knoflook
* 1 ui
* 1 theelepel komijn
* 1 theelepel paprikapoeder
* snuf kaneel
* 1 groenten bouillonblokje
* verse koriander (of peterselie)
* 170 gr. (plantaardige) yoghurt
1. Snijd de ui en knoflook fijn.
2. Verhit een beetje olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
3. Snijd de wortel in stukjes en bleekselderij in plakjes.
4. Voeg toe aan de pan en roerbak een paar minuten mee. Voeg het paprikapoeder, kaneel en komijn toe.
5. Doe dan de tomatenblokjes erbij en de rode linzen.
1. Snijd de ui en knoflook fijn.
2. Verhit een beetje olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
3. Snijd de wortel in stukjes en bleekselderij in plakjes.
4. Voeg toe aan de pan en roerbak een paar minuten mee. Voeg het paprikapoeder, kaneel en komijn toe.
5. Doe dan de tomatenblokjes erbij en de rode linzen.
6. Giet het water erbij en doe het bouillonblokje er in.
7. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 25 min. doorkoken.
8. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
9. Garneer de soep met de verse koriander en/ of peterselie en serveer deze met de yoghurt om naar smaak toe te voegen.
7. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 25 min. doorkoken.
8. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
9. Garneer de soep met de verse koriander en/ of peterselie en serveer deze met de yoghurt om naar smaak toe te voegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten