dinsdag 4 oktober 2022

Thaise gehaktsalade uit de bijbel van de Thaise keuken

 



Wat heb je nodig ( voor 4 personen): 
2 theelepels chilivlokken
1 eetlepel suiker
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels kleefrijst
100 ml bouillon
2 sjalotjes of uien, in fijne ringen
3 lente-uitjes, in fijne ringen
5 takjes koriander
5 takjes Thaise peterselie (pak chi farang), fijngesneden
2 stronkjes witlof, bladeren los
2 takjes munt, alleen de blaadjes
* 1 komkommer, in halve maantjes gesneden
400 g. varkensgehakt

Stappenplan:

1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2. Meng voor de saus de chilivlokken, suiker, vissaus, limoensap en de kleefrijst door elkaar.
3. Breng de bouillon aan de kook in een wok en voeg het gehakt toe. Blijf roeren tot het gaar is.
4. Zet het vuur uit, voeg de sjalotjes of uien, lente-uitjes, koriander en peterselie toe en roer goed door.
5. Giet de pepersaus erbij en roer nogmaals goed door.
6. Schep het vlees in een witlofblad en garneer met blaadjes munt en de komkommer.
7. Serveer met de plakrijst.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten