zondag 13 augustus 2017

Taco’s met zalm en mango



Kooktijd: 20 MIN + 15 OVENTIJD

Wat heb je nodig (voor 3 personen)?
  • 12 taco's
  • 125 gr. zure room
  • 2 avocado’s
  • ½ komkommer
  • 450 gr. verse zalm
  • 125 gr. cherrytomaatjes
  • 275 gr. mango
  • 2 limoenen
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • Verse koriander
  • Jalapeno pepers naar smaak
  • Boter of olie om in te vetten
Stappenplan:1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Snijd de komkommer en mango in blokjes en meng door elkaar in een kom met het sap van 1 limoen.
3.Zet zolang in de koelkast.
4.Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.
5.Leg de zalmfilets hierin en bestrooi met wat komijn, paprikapoeder, peper en zout en wrijf dit er een beetje in.
6. Zet de zalm ca. 10 minuten in de oven.
7. Snijd de tomaatjes in vieren en de avocado in blokjes (voeg eventueel ook een beetje limoensap of citroensap toe tegen het verkleuren).
8. Meng de zure room met het sap van de andere limoen en wat fijngehakte koriander.
9. Bak ook de taco’s af in de oven volgens de instructies op de verpakking.
10. Haal de zalm uit de oven en trek deze met een vork in grove stukken.
11. Vul de taco’s met de zalm, mango komkommer mengsel, avocado en tomaatjes. 12. Of zet alles in aparte kommetjes op tafel en laat anderen zelf de taco's vullen.

* Serveer met de korianderdip en eventueel wat schijfjes jalapeno peper om het pittig te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen