vrijdag 10 februari 2023

Wortel-gember soep met sinaasappel



Wat heb je nodig ( voor 4 personen)
1 kg. wortelen
2 sinaasappels
2 uien
20 gr. gember - vers
20 gr. boter
4 el. olijfolie
1 tl. Spaanse peper - gedroogd, vermaald
2 liter bouillon
150 ml. slagroom

Stappenplan:
1. Snijd de ui in grove stukken.
2. Schil de gember en hak deze fijn.
3. Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter met de olijfolie.
4. Fruit de uien 5 minuten op laag vuur
5. Snijd ondertussen de wortels in plakken
6. Maak de bouillon van 2 liter water en 4 bouillonblokjes
7. Bak de gember kort mee met de uien en voeg vervolgens de wortel en de Spaanse peper toe.
8. Snijd de sinaasappels in tweeën en knijp boven de pan het vocht uit de helften. 
9. Doe de bouillon erbij en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
10. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender
11. Roer de slagroom er doorheen en serveer direct

Geen opmerkingen:

Een reactie posten