Wat heb je nodig ( voor 4 personen):
* 2-3 el (zonnebloem) olie
* 400 gr. kipppendij reepjes
* 600 ml. kokosmelk
* 600 ml. kippenbouillon
* 1 tl. laospoeder
* 2 stengels citroengras
* 4 cm. gember
* 4 gedroogde kaffir limoenbladeren ( te koop bij de toko)
* 2 el. vissaus
* 2 limoenen
* 100 gr. champignons
* 200 gr. noedels
* 100 gr. taugé
* gefrituurde uitjes
* 1/2 bosje koriander
* chili olie naar smaak
Stappenplan:
1. Doe de kokosmelk, bouillon en laospoeder samen inde pan.
2. Kneus het citroengras, snijd de gember in plakjes en voeg samen met de limoenbladeren toe aan de bouillon.
3. Voeg de kippendijreepjes toe, zet het vuur hoger en kook de kipreepjes in 5 min gaar.
4. Haal de kippendijreepjes uit de soep en zet even apart in een schaaltje.
5. Roer vissaus en het sap van 1 limoen door de soep.
6. Bereid de noedels volgens de verpakking of verwarm ze mee in de soep.
7. Doe de kipreepjes terug in de soep en breng de soep nog 2 minuten aan de kook.
8. Verdeel de soep over kommen en garneer met taugé, uitjes, chili olie en koriander.
Serveer met extra limoenpartjes.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten