zaterdag 25 oktober 2025

Avgolemono ( Griekse kippensoep met citroen)

 



Wat heb je nodig ( voor 4 personen):
* 500 gr. kippendijen
* 1 grote ui, gesnipperd
* 2 wortels, in blokjes gesneden
* 4 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
* 5 tenen knoflook, geperst
* 1.5 l. kippenbouillon
* 2 laurierblaadjes
* 3 takjes verse tijm
* 95 gr. rijst
* 4 eieren
* 65 ml citroensap
* peterselie ( voor de garnering)
* 150 gr. basmatirijst

Stappenplan:
1. Snijd de ui de wortels en de bleekselderij fijn, pers de knoflook ui en zet opzij.
2. Doe een scheutje olie in de pan en bak de kippendijen goudbruin. 
3. Haal de kippendijen uit de pan, pluis de kip met twee vorken of met een staafmixer en zet opzij. 
4. Fruit in de soepppan de knoflook en ui samen 4 minuten.
5. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak 5 minuten mee. 
6. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. 
7. Kluts de eieren in een kommetje en voeg een soeplepel hete bouillon toe. 
8. Doe de geklutste eieren bij de soep en roer goed. 
9. Was 150 gr. basmatirijst in een vergiet tot er geen vuil water meer vanaf komt. 
10. Kook de basmatirijst in een apart pannetje voor 10 min. in een laagje water dat een duimbreedte boven de rijt uitkomt met de deksel op de pan. 
11. Laat de rijst nog 10 min staan voordat je deze aan de soep toevoegt. 
12. Roer de citroensap door de soep en garneer met peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten