Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zondag 21 april 2019
Asperge-crèmesoep met bieslook
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
* 500 g witte asperges
* 1,5 groentebouillontablet
* 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
* 50 g boter
* 50 g bloem
* 200 ml koude volle melk
* een paar sprietjes bieslook
* aspergeschiller
* zeef
* garde
Stappenplan:
1. Snijd een stukje van de harde onderkant, circa 1,5 cm, van de asperges af en gooi weg.
2. Schil de asperges rondom vanaf net iets onder het kopje tot onderaan.
3.Doe de schillen in een pan met 1,5 liter koud water en de bouillonblokjes.
4. Breng het water met de bouillonblokjes en de aspergeschillen aan de kook en laat 15 minuten zachtjes trekken.
5. Zeef het aspergevocht en vang 1 liter van het kookvocht op.
6. Snijd de asperges in kleine stukjes.
7. Verwarm een ruime pan met de boter en voeg de ui toe.
8. Fruit op middelhoog vuur totdat de ui zacht en glazig is.
9. Voeg de bloem toe en zet het vuur laag.
10. Roer door met een garde en bak de roux 5 minuten mee.
11. Blijf goed roeren zodat de roux niet kan aanbranden of te donker kleurt.
12. Voeg al roerend met een garde de melk toe en blijf roeren totdat alle klontjes zijn verdwenen.
13. Voeg het opgevangen aspergevocht toe en breng de soep aan de kook.
14. Voeg de aspergestukjes toe en kook zachtjes gaar.
15. Serveer de soep met de bieslook.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten