zondag 18 november 2018

Indische bloemkoolsoep met gember en kurkuma




Wat heb je nodig?
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes (700-800 gram)
  • 4 sjalotten fijngesneden
  • kokosolie/olijfolie
  • 5 cm verse geelwortel of 2 tl. kurkuma poeder
  • 5 cm verse gember of 1 el. gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel zwart mosterdzaad
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 liter groentebouillon
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • verse koriander of peterselie ter garnering

    * Staafmixer of keukenmachine

Stappenplan:
  1. 1. Verhit 3 el. olie in een soeppan met dikke bodem en bak de sjalot zachtjes 5 min zonder hem te laten kleuren.
  2. 2. Maak intussen de bloemkool schoon: snijd deze in vieren en vervolgens in dunne plakken.
  3. 3. Voeg de geelwortel, gember, knoflook, komijnzaad, gemalen koriander en mosterdzaad toe aan de pan en roerbak 2 minuten.
  4. 4. Voeg de bloemkool toe en bak nog 1 min. Voeg 1 liter groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.
  5. 5. Draai het vuur laag en kook de soep ± 15 min. of tot de bloemkool gaar is.
  6. 6. Pureer de soep, niet te lang, met een staafmixer, de soep hoeft niet helemaal glad gepureerd te zijn.
    6. Breng op smaak met zout.
    7. Schep de soep in 4 kommen. Strooi de koriander erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten