Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
zondag 11 november 2018
Boerenkoolchips
Wat heb je nodig ( voor 4 personen):
* 300 g boerenkoolbladeren
* 1 el olijfolie
* 1 tl sojasaus
* 1 tl sesamzaad
Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Verwijder de harde nerf uit de boerenkoolbladeren.
3. Was de bladeren schoon en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek.
4. Scheur de bladeren in grote stukken en doe ze in een kom.
5. Doe daarna de olie, sojasaus en wat sesamzaad erbij. De bladeren moeten een beetje glinsteren, maar gebruik niet te veel olie.
6. Proef of ze op smaak zijn en voeg eventueel wat meer sojasaus toe als je dat lekker vindt.
7. Hussel alles door elkaar en leg de bladeren op een met bakpapier beklede bakplaat.
8. Bak de boerenkoolchips tussen de 6 en 12 minuten, afhankelijk van de oven.
9. Houd ze goed in de gaten, want ze kunnen redelijk snel zwart blakeren. Haal de chips uit de oven als ze lekker crispy zijn. Enjoy!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten