Wontonsoep
Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)
* 25 kant-en-klare dumplings/wontons (diepvries)
* 1,5 liter groentebouillon
* Klein stukje gember, geschild
* 1 el. sesamolie
* Steranijs ( 2 stuks)
* Een paar handjes Chinese kool, spitskool of paksoi, in reepjes
* Bosui, in ringetjes
* Witte peper
* 1,5 liter groentebouillon
* Klein stukje gember, geschild
* 1 el. sesamolie
* Steranijs ( 2 stuks)
* Een paar handjes Chinese kool, spitskool of paksoi, in reepjes
* Bosui, in ringetjes
* Witte peper
Stappenplan:
1. Zet de bouillon op het
vuur.
2. Snijd de gember in grove plakken en rijg ze aan een satéstokje (zo kun je de plakken gember straks makkelijk uit de wontonsoep vissen).
2. Snijd de gember in grove plakken en rijg ze aan een satéstokje (zo kun je de plakken gember straks makkelijk uit de wontonsoep vissen).
3. Doe de gember in de soep en
laat het geheel ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken. Voeg nu ook de steranijs toe.
4. Voeg daarna de wontons
of dumplings toe aan de soep en warm ze op volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Dat duurt – voor bevroren wontons – waarschijnlijk een kwartiertje.
5. Doe de gesneden groenten bij de
wontonsoep en laat nog even doorwarmen tot deze zijn geslonken.
Serveer met de ringetjes bosui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten